آیا افراد ممکن است 2 بار به کووید-19 مبتلا شوند؟

با وجود افزایش تحقیقات در مورد کرونا ویروس جدید، یک سؤالی که ممکن است بسیاری از افراد را نگران کند این است که آیا  مبتلایان می توانند دو بار مبتلا گردند؟

در این مقاله،  به بررسی این موضوع می پردازیم که آیا فرد می تواند بیش از یک بار به کووید-19 مبتلا شود یا خیر.

عفونت دوباره

آنتونی فائوسی، MD، مدیر موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی  (NIAID) و مشاور کارگروه Coronavirus Task Force، معتقد است افرادی که از کووید-19 بهبود می یابند باید حداقل برای چند ماه مصونیت نسبتاً قوی داشته باشند.

دکتر فائوسی این اظهارات را طی مصاحبه ای در 8 آوریل 2020، با سردبیر JAMA  هاوارد باوچنر بیان کرد.

محققان و مقامات بهداشت عمومی هنوز نمی دانند که چگونه سیستم ایمنی بدن انسان به SARS-CoV-2 واکنش نشان می دهد و اینکه آیا افراد بعد از بهبودی از کووید-19 ایمنی طولانی مدت ایجاد می کنند یا خیر.

ترس از عدم ایمنی احتمالی در پاسخ به گزارش های رسانه های اخیر مبنی بر مثبت بودن آزمایش کووید-19 پس از بهبودی بیماری، در رسانه ها ایجاد شد.

دشوار است بگوییم که آیا این افراد در نتیجه عفونت دوم مثبت شده اند یا خیر. اگرچه این احتمال وجود داردبه احتمال زیاد حتی پس از برطرف شدن علائم، سطح قابل تشخیص ویروس در بدن باقی می ماند.

در مطالعه‌ای از انجمن قفسه سینه آمریکا، محققان پکن سواب ‌های گلو را از 16 بیمار مبتلا به کووید-19 تأیید شده جمع آوری كردند.

یک نفر نتیجه منفی کاذب داشت و نیمی از شرکت کنندگان تا 8 روز پس از برطرف شدن علائم، نتیجه تست مثبت بود.

مصونیت

سیستم ایمنی ذاتی با عوامل بیماری زای خارجی مانند ویروس ها و باکتری ها مبارزه می کند. سلول های ایمنی تخصصی، بنام لنفوسیت های B یا سلول های B ، پروتئین هایی به نام آنتی ژن ها را در سطح سلول های مهاجم شناسایی می كنند. هنگامی که یک سلول B یک آنتی ژن جدید را شناسایی می کند، باعث تولید پروتئین هایی به نام آنتی بادی ها می شود که به آنتی ژن ها متصل می شوند.

از لحاظ تئوری، افرادی که به کووید-19 مبتلا می شوند باید آنتی بادی های مربوط به ویروس را تولید کنند. با این حال، دشوار است در این مرحله بگوییم که چگونه این آنتی بادی ها به عفونت آینده پاسخ خواهند داد. هنگامی که افراد زیادی پاسخ آنتی بادی را ایجاد کرده یاشند ، مزایای اضافی مانند "ایمنی گروهی" ممکن می شود. ایمنی گروهی  زمانی اتفاق می افتد که درصد مشخصی از جمعیت، ایمنی را نسبت به یک بیماری عفونی ایجاد می کنند. مصونیت گروهی نه تنها از افرادی که مصون نیستند محافظت می کند بلکه می تواند باعث کند شدن و حتی متوقف شدن شیوع بیماری های عفونی شود. یک جمعیت می تواند از یکی از سه روش زیر مصونیت گروهی ایجاد کند:

1.      اکثر مردم به این بیماری مبتلا گشته و یک پاسخ ایمنی مربوطه ایجاد شود.

2.      بسیاری از افراد از طریق واکسیناسیون، سویه های غیرفعال یا ضعیف این بیماری را دریافت کنند.

3.      ترکیبی از هر دو روش فوق اتفاق می افتد.

متأسفانه، ایمنی گروهی در حال حاضر جلوی شیوع کرونا ویروس را نمی گیرد، زیرا محققان هنوز واکسن تولید نکرده اند. اجازه دادن به اینکه  اکثر جمعیت به ویروس مبتلا شوند می تواند منجر به مرگ صدها هزار نفر شود. افراد مسن و افرادی که دارای شرایط بیماری های مزمن هستند، خطر ابتلا به علائم شدید و تهدیدکننده زندگی کووید-19 را دارند.

 

آنچه تحقیق می گوید

مصونیت گروهی ممکن است در حال حاضر گزینه ای مطمئن یا عملی نباشد. با این حال، محققان در تلاشند تا درک کنند که چگونه سیستم ایمنی بدن نسبت به SARS-CoV-2 واکنش نشان می دهد. خوشبختانه، به نظر می رسد که بیشتر افرادی که به عفونت SARS-CoV-2 مبتلا شده اند به سرعت آنتی بادی ایجاد می کنند. محققان شانگهای مطالعه مقدماتی را منتشر کردند، ، و میزان آنتی بادی در نمونه خون 175 بیمار که از علائم خفیف کووید-19 بهبود یافته بودند، ارزیابی کردند. این مطالعه در دست بررسی قرار دارد.

اکثر شرکت کنندگان در طی 10-15 روز پس از شروع علائم ، آنتی بادی را تولید کردند. با این حال، ده شرکت کننده سطح آنتی بادی غیر قابل شناسایی داشتند. محققان همچنین گزارش دادند كه بیماران مسن و میانسال، غلظت آنتی بادی های قابل توجه بالاتری نسبت به افراد جوان دارند.

یافته های این تحقیق مقدماتی نشان می دهد که افراد می توانند درجات مختلفی از ایمنی نسبت به SARS-CoV-2 ایجاد کنند.

محققان این مطالعه، نمونه كمی از افراد مبتلا به کووید-19 خفیف را ارزیابی كردند. در نتیجه، یافته های آنها ممکن است در مورد جمعیت جهانی با گستردگی زیاد اعمال نشود. تحقیقات در مورد امکان  ابتلای مجدد به  کرونا ویروس جدید ادامه دارد.

خلاصه

محققان و مقامات بهداشت عمومی نمی دانند که چگونه سیستم ایمنی بدن نسبت به کروناویروس واکنش نشان می دهد یا اینکه افرادی که از کووید-19 بهبود می یابند ایمنی طولانی مدت دارند یا خیر. در این میان، کارشناسان پیشنهاد می کنند که در صورت لزوم، مردم اقدامات پیشگیرانه مانند فاصله گذاری و قرنطینه را ادامه دهند.

منبع: Medical News Today




تاریخ انتشار: 17:39:45 1399/02/03
Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left
رفتن به بالای صفحه