تحقیق تازه ای توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین (CDC) منتشر شده که جزئیات جدیدی در مورد شیوع ویروس کرونا فاش می کند. این تحقیق با بررسی بیش از 44 هزار بیمار، شدت بیماری در بیش از 80 درصد موارد را معتدل عنوان کرده است.
تاریخ انتشار: 18:47:43 1398/12/11
همزمان با عبور آمار مبتلایان به ویروس کرونا (COVID-19) از 75 هزار نفر، «تدروس آدهانوم» (Tedros Adhanom)، دبیر کل سازمان جهانی بهداشت می گوید این گزارش در مورد رنج سنی افراد مبتلا شده، شدت بیماری و نرخ مرگ و میر اطلاعات تازه ای می دهد.
در این تحقیق روی بیش از 44672 فرد مبتلا به ویروس کرونا و 1023 فرد جان باخته مطالعه شده که نرخ مرگ و میر 2.3 درصد را نشان می دهد. اکثر افراد فوت شده بالای 50 سال بوده اند و با اینکه نزدیک به 20 هزار نفر از بیماران 49 ساله و کمتر بوده اند، تنها 64 نفر از آنها جان خود را از دست داده اند.
با وجود مبتلا شدن 416 کودک به ویروس کرونا، هیچ مرگی تا سن 9 سالگی در این دسته ثبت نشده و نرخ مرگ و میر در بیماران بالای 80 سال 14.8 درصد بوده است.
یکی از مواردی که ذهن دانشمندان را به خود درگیر کرده، علت پایین بودن نرخ سرایت ویروس کرونا در کودکان است. این موضوع می تواند دلایل فیزیولوژیکی داشته و یا صرفاً به دلیل مؤثر واقع شدن اقدامات پیشگیرانه باشد. محققان هنوز علت قطعی این مساله را نمی دانند.
در بیش از 80 درصد مبتلایان به ویروس کرونا شدت بیماری ملایم گزارش شده؛ این یعنی اکثر بیماران تنها از علایم معتدل این ویروس رنج برده و نشانه های بیماری ذات الریه یا پنومونی (Pneumonia) را بروز نمی دهند.
افرادی که علاوه بر مبتلا شدن به کرونای جدید از بیماری های دیگر نیز رنج می برند، در معرض خطر ابتلا به نوع شدید این بیماری هستند. نرخ مرگ و میر در افراد مبتلا به بیماری قلبی-عروقی 10.5 درصد، دیابتی 7.3 درصد، بیماری مزمن انسدادی ریه 6.3 درصد و در افراد مبتلا به فشار خون بالا 6 درصد است. نرخ مرگ و میر در بیمارانی که به مرض دیگری مبتلا نیستند تنها 0.9 درصد است.
در این گزارش یک روند رو به افول در ابتلا به ویروس کرونا می شود که احتمالاً به معنی کاهش شیوع این ویروس است. البته دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داده که نباید این روند را به عنوان پایان مشکلات تلقی کرد.
تهیه کنندگان این گزارش به طرز خوش بینانه ای این روند رو به افول را به منزله مؤثر واقع شدن اقدامات دولت چین برای جلوگیری از شیوع این ویروس تلقی کرده اند:
«روند رو به افول در منحنی شیوع نشان می دهد که ایزوله کردن شهرها، پخش اطلاعات آگاهی بخش در مورد ویروس به طور مکرر و از کانال های مختلف در مورد شستن دست ها، پوشیدن ماسک و مراجعه به پزشک و به کارگیری تیم های امدادی با قدرت واکنش سریع در کاهش شیوع ویروس تأثیر داشته اند.»
البته در ادامه گزارش آمده در صورتی که اقدامات سختگیرانه برای جلوگیری از گسترش ویروس متوقف شده و مردم فعالیت های روزانه خود را از سر بگیرند، احتمال سرایت این ویروس با سرعت بالا وجود دارد.
رفرانس: مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری چین
تاریخ انتشار: 18:47:43 1398/12/11
موضوعات مرتبط
نشانه های سندروم جنینی الکلی تغییرات تیروئید در بیماریهای شدید غیر تیروئیدی تغییرات هورمونهای تیروئید با افزایش سن جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان علائم سرطان مغز استخوان چیست؟ لوسمی لنفوسیتی یا سرطان خون چیست؟ تشخیص سریع اختلالات دوقطبی به کمک آزمایش خون نتایج امیدوارکننده داروی مقابله با پیشرفت دیابت نوع ۱ اندومتریوز(Endometriosis) HPV و راه های جلوگیری از آن گلبول های قرمز به درمان رسوبات چربی کمک می کنند تضعیف ریه ها با کمبود ویتامین K تفاوت سلیاک و حساسیت به گلوتن همه چیز درباره ی عفونت با ویروس کوکساکی آیا با کشتن برخی میکروبهای بدن انسان میتوان از پیشروی سرطان جلوگیری کرد؟