تغییرات هورمونهای تیروئید با افزایش سن
همیشه این را باید در نظر داشته باشید که با افزایش سن، سطح TSH ممکن است افزایش یابد

افزایش سطح سطحTSHبدلایل ذیل ممکن است افزایش یابد:

-  افزایش سطح  ایزوفرمهایی غیر فعال از نظر بیولوژیک TSH،

-  کاهش متاابولیسم پایه و در نتیجه کاهش نیاز به هورمونهای تیروئید،

-  کاهش عملکرد محور تیروئید،

افزایش می یابد، بنابراین سطح نرمال آن نیز افزایش می یابد (بعد از 80 سال و به ازای هر 5 سال بین 2.1 الی 4.7 درصد افزایش در مقادیر نرمال TSH دیده می شود)، سطح T3 کاهش و بدون آنکه تغییری در سطح FT4 مشاهده شود.

در بچه ها هم محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-تیروئید بصورت مداوم و تدریجی در حال بلوغ واصلاح است و به همین دلیل بصورت مداوم نسبت TSH/FT4 Ratio در حال کاهش است (تا بعد از بلوغ).

توجه شود که هم هایپرتیروئیدیسم و هم هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی در افراد مسن می تواند با مشکلاتی همراه باشد.

بطور مثال در هایپرتیروئیدیسم تحت بالینی با افزایش ریسک فیبریلاسیون دهلیزی  ، شکستگی های لگن و سایر شکستگی ها، زوال عقل و یا دیمنشیا در بیمارانی که TSH شان کمتر از 0.1 mIU/L بیشتر دیده می باشد.
در بیمارانی مسنی که هیپوتیروئیدیسم تحت بالینی و یا TSH بالا در محدوده طبیعی دارند، میزان مرگ و میرشان (بخصوص سکته مغزی) نسبت به اشخاص ائوتیروئید و یا TSH پایین کمتر است.

سطوح پایین تر FT4 در این بیماران با عملکرد بالاتر فیزیکی همراه است. در حالیکه در افراد کمتر از 65 سال، هیپوتیروئیدیسم با افزایش ریسک آترواسکلروز همراه است و بیمارانی که در گروه سنی 65 تا 79 سال قرار دارند، در صورتی که سطح TSH شان بالای 10 mIU/L می باشد ریسک بالاتری برای بیماریهای قلبی-عروقی دارند.

آکادمی متخصصین اطفال آمریکا (شاخه غدد شناسی)    توصیه نموده است که ارزیابی روتین تست های عملکرد تیروئید در کودکان چاق لازم نیست، چرا که در چاقی ما افزایش خفیف TSH داریم و این نتیجه چاقی است و نباید علت چاقی در این کودکان را بدلیل هیپوتیروئیدیسم حقیقی دانست.

منبع: www.niloulab.com


تاریخ انتشار: 11:40:28 1403/09/01
Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left
رفتن به بالای صفحه