🔸برای زنان زیر 30 سال تست دوگانه یا co-testing (پاپ اسمیر + HPV) پیشنهاد نمی شود، اما این کار استراتژی برتر غربالگری در سنین 64-30 سال بشمار می رود. علی رغم منفی بودن سیتولوژی، دیده شده زنانیکه حاوی تایپ های انکوژنیک HPV هستند ریسک ابتلاء به CIN 3+ در آنها بالاتر از زنانی است که HPV منفی هستند. بنابراین توصیه برای انجام تست مجدد در این گروه افراد قابل توجیه است. مثبت بودن پایدار HPV ریسک ابتلاء به CIN 3+ را افزایش می دهد. با این حال، بیشتر عفونت های HPV خود به خود پاک شده و ریسک ابتلا به CIN 3+ به نحو قابل توجهی در این افراد کاهش می یابد. زنانیکه مبتلا به HPV 16 هستند از ریسک ویژه ای برای CIN 3+ برخوردارند. در حالیکه HPV 18 با آدنوکارسینوما سرویکس ارتباط دارد که در تشخیص آن سیتولوژی کارایی کمتری نسبت به تشخیص کانسرهای سلولهای پوششی دارد.
🔸نحوه پیگیری نتایج سیتولوژی منفی توأم با HPV مثبت
"نتایج سیتولوژی منفی اما HPV مثبت" را باید مطابق موارد ذیل پیگیری نمود.
- اگر امکان ژنوتایپینگ وجود نداشت مجددأ انجام تست دوگانه یک سال بعد توصیه می شود. بعد از یک سال اگر HPV هنوز مثبت بوده و یا در سیتولوژی ASC-US و یا وضعیت بدتری مشاهده گردید، کولپوسکوپی توصیه می شود.
- در صورت منفی شدن سیتولوژی و HPV بعد از یک سال، تکرار تست دوگانه (سیتولوژی + HPV testing) بعد از سه سال توصیه می شود.
- در صورت وجود امکان انجام HPV Genotyping در این موارد به عنوان یک گزینه قابل قبول مطرح بوده و در صورتیکه ژنوتایپ 16 و یا 18 مثبت گزارش شده باشد، کولپوسکوپی توصیه می گردد.
- اگر سایر ژنوتایپ ها مثبت باشد انجام مجدد تست دوگانه یک سال بعد توصیه می گردد.
🔸توجه1:
این راهنما تاکید می کند که برای بدست آوردن نتیجه مناسب باید حتماً از روش هایی برای تست HPV استفاده شود که هم از لحاظ آنالیتیکال و هم از لحاظ کلینیکال معتبر بوده و تکرار پذیری، حساسیت کلینیکال، ویژگی و ارزش پیشگوئی کننده مثبت و منفی آنها برای اثبات وجود پره کانسر (CIN 2+)، توسط FDA تأئید شده باشد.
توجه 2:
منظور از تست HPV در این راهنما، فقط گزارش انواع پرخطر یا کانسروژنیک HPV می باشد و باید برای پیشگیری از درمان های بیش از حد و غیرقابل قبول یا overtreatment از گزارش انواع کم خطر HPV اجتناب نمود.
توجه 3:
تست HPV كه بر پايه DNA Testing مي باشد در اين پروتكل مورد تاكيد مي باشد.
توجه 4:
بر مبناي مطالعه ATHENA هم اگر استراتژي HPV alone جهت غربالگري مدنظر مي باشد، فقط تست Cobas HPV مورد تأئيد مي باشد.
توجه 5:
فواصل بين غربالگري ها بر مبناي نوع پروتكل متغيير بوده و شامل: سيتولوژي به تنهايي (هر سه سال يكبار)، Co-testing (هر ٥ سال يكبار) و Cobas HPV alone (هر ٥ سال يكبار) مي باشد.
تاریخ انتشار: 19:48:24 1397/06/07
موضوعات مرتبط
نشانه های سندروم جنینی الکلی تغییرات تیروئید در بیماریهای شدید غیر تیروئیدی تغییرات هورمونهای تیروئید با افزایش سن جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان علائم سرطان مغز استخوان چیست؟ لوسمی لنفوسیتی یا سرطان خون چیست؟ تشخیص سریع اختلالات دوقطبی به کمک آزمایش خون نتایج امیدوارکننده داروی مقابله با پیشرفت دیابت نوع ۱ اندومتریوز(Endometriosis) HPV و راه های جلوگیری از آن گلبول های قرمز به درمان رسوبات چربی کمک می کنند تضعیف ریه ها با کمبود ویتامین K تفاوت سلیاک و حساسیت به گلوتن همه چیز درباره ی عفونت با ویروس کوکساکی آیا با کشتن برخی میکروبهای بدن انسان میتوان از پیشروی سرطان جلوگیری کرد؟