به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، احمد رئیسی در بازدید از شبکههای بهداشت و درمان آذربایجانشرقی افزود: حساسیت به بازگشت مالاریا در این منطقه همواره وجود دارد چرا که از نظر جغرافیایی و آب و هوایی و همجواری استان با کشورهای همسایه امکان تکمیل چرخه مالاریا وجود دارد.
وی افزود: نبودن مورد مثبت مالاریا در این مدت در استان نباید از حساسیت مسئولان دانشگاه و کارشناسان مربوطه بکاهد، بلکه صفر شدن مورد مالاریا در این هشت سال به علت حساسیت خوب مسئولان دانشگاه رقم خورده است.
رئیسی افزود: تا پایان ۲۴ تیر ۹۱ دانشگاه جیرفت یک مورد کیس محلی مالاریا گزارش کرد که خوشبختانه از نوع خوش خیم (ویواکس) بوده همچنین در استان هرمزگان نیز ۱۴ مورد خوش خیم گزارش شده و در سیستان بلوچستان هم ۲۰۰ مورد مالاریا گزارش شد که ۱۴ مورد آن مالاریا فالسیپارم است.
وی در خصوص وضعیت مالاریا در استان آذربایجانشرقی گفت: وجود کشورهای همسایه آن سوی رودخانه ارس و شهرستانهای مرزی این استان ممکن است خطرساز باشد که در این بین شهرستانهای کلیبر و خداآفرین از جمله شهرستانهای مرزی با قدرت ریسک بالا هستند.
وی گفت: تا پایان سالجاری در استان کرمان نوع فالسیپارم حذف میشود و تا دو سال آینده در استان هرمزگان و پنج سال آینده در استان سیستان بلوچستان این نوع مالاریا ریشهکن خواهد شد.
مدیر برنامه کنترل مالاریای مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مدت سه روز برای پایش از فرایند کنترل مالاریا و روند موفقیتآمیز حذف آن در استان از شهرستانهای کلیبر و خداآفرین بازدید کرد.
تاریخ انتشار: 16:6:46 16/5/1391