جهش ژنتیکی در طول عمر زنان جوان بعد از درمان سرطان پستان تاثیری ندارد.
تاریخ انتشار: 20:56:3 1396/10/23
جهش در دو ژن BRCA۱ و BRCA۲ احتمال سرطان پستان را چهار تا هشت برابر میکند.
تحقیقی که در بریتانیا روی ۲۷۳۳ زن انجام شده نشان میدهد که برداشتن هر دو پستان طول عمر زنان را تا ده سال پس از تشخیص سرطان افزایش نداده، از این رو متخصصان می گویند زنان باید بدون عجله تصمیم بگیرند که آیا جراحی گزینه مناسبی برای آنها هست یا نه.
ژن BRCA به ژن آنجلینا جولی معروف شده، بعد از اینکه این ستاره سینما هر دو پستانش را با جراحی برداشت چون متوجه شده بود که احتمال ابتلای او به سرطان پستان ۸۷ درصد است.
جهش در این ژنها باعث میشود که DNA توانایی اصلاح خود را از دست بدهد و به این ترتیب احتمال سرطان افزایش پیدا کند. این ژنها به جز سرطان پستان احتمال سرطان تخمدان و پروستات را هم افزایش میدهند. آنجلینا جولی دو تخمدان و لولههای رحم خود را هم برای پیشگیری از سرطان با جراحی برداشته است.
در بریتانیا بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸، از ۲۷۳۳ زن ۱۸ تا چهل ساله که در بیمارستانهای این کشور برای سرطان پستان درمان شدند، دوازده درصد ژن جهش یافته BRCA داشتند. پژوهشگران در تحقیقی که نتایجش در نشریه سرطان شناسی لنست منتشر شده، این زنان را که ژن جهش یافته داشتند تا ده سال بعد دنبال کردند.
در این ده سال ۶۵۱ زن به دلیل سرطان پستان درگذشتند، اما نکته مهم این بود که زنانی که ژن جهش یافته داشتند، شانس زنده ماندنشان در سال دوم، پنجم و دهم با کسانی که ژن جهش یافته نداشتند تفاوتی نمیکرد. ضریب توده بدنی و قومیت هم تفاوتی در طول عمر این زنان ایجاد نمیکرد.
یک سوم زنانی که ژن جهش یافته داشتند هر دو پستانشان با جراحی برداشته شد اما به نظر میرسد که تا ده سال بعد از تشخیص، جراحی تاثیری بر طول عمر آنها نداشته است.
پروفسور دایانا اکلس استاد دانشگاه ساوتمپتون و نویسنده این تحقیق، میگوید: "به زنانی که سرطان پستانشان زود تشخیص داده میشود و ژن جهش یافته دارند، بلافاصله بعد از تشخیص یا بعد از شیمی درمانی توصیه میشود هر دو پستان را با جراحی بردارند."
"اما یافتههای ما دال بر این است که لازم نیست در کنار درمانهای دیگر، جراحی هم بلافاصله انجام شود."
"البته شاید جراحی در کاهش خطر بیماری در درازمدت مفید باشد، مثل دو تا سه دهه بعد از تشخیص اولیه."
فیونا مک نیل، فوق تخصص جراحی پستان که در این تحقیق مشارکت نداشته میگوید: "این تحقیق به زنان، بخصوص آنها که فاقد سه گیرنده (triple negative) یا حامل ژن BRCA هستند اطمینان خاطر میدهد که نگهداشتن پستانها و پرتودرمانی در ده سال اول بعد از تشخیص، گزینه بیخطری است و برداشتن هر دو پستان به عنوان درمان اولیه ضروری یا الزامی نیست."
"از این نظر، زنان جوانتر مبتلا به سرطان پستان باید سر فرصت به این موضوع فکر کنند که آیا برداشتن هر دو پستان -به عنوان استراتژی کاهش خطر در درازمدت- گزینه درستی است یا نه."
سرطان پستان سه منفی نوعی سرطان پستان است که سلولهای سرطانی فاقد گیرنده استروژن، پروژسترون و پروتئین HER۲ است. این نوع سرطان بیشتر در زیر چهل سال و در سیاهپوستان دیده می شود. برخی از زنانی که سرطان پستان سه منفی دارند ممکن است ژن معیوب BRCA۱ هم داشته باشند.
منبع: بی بی سی
تاریخ انتشار: 20:56:3 1396/10/23
موضوعات مرتبط
نشانه های سندروم جنینی الکلی تغییرات تیروئید در بیماریهای شدید غیر تیروئیدی تغییرات هورمونهای تیروئید با افزایش سن جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان علائم سرطان مغز استخوان چیست؟ لوسمی لنفوسیتی یا سرطان خون چیست؟ تشخیص سریع اختلالات دوقطبی به کمک آزمایش خون نتایج امیدوارکننده داروی مقابله با پیشرفت دیابت نوع ۱ اندومتریوز(Endometriosis) HPV و راه های جلوگیری از آن گلبول های قرمز به درمان رسوبات چربی کمک می کنند تضعیف ریه ها با کمبود ویتامین K تفاوت سلیاک و حساسیت به گلوتن همه چیز درباره ی عفونت با ویروس کوکساکی آیا با کشتن برخی میکروبهای بدن انسان میتوان از پیشروی سرطان جلوگیری کرد؟