نام اختصاری: A.A.Q سایر نام ها: اسید آمینه
پلاسما، Amino Acid Screening test, Screening of Amino Acid
disorder بخش مورد انجام : HPLC نوع نمونه قابل اندازه گیری: پلاسما ( EDTA یا هپارینه) حجم نمونه مورد نیاز: ml 5 شرایط نمونه گیری: 1-
نیاز به بیش از چهار ساعت ناشتایی در اطفال
کودکان می باشد. 2-
بلافاصله بعد از نمونه گیری پلاسما باید در ویال های پلاستیکی جدا گردد. ملاحظات نمونه گیری: 1- سن بیمار را یادداشت کنید. 2- دانستن سابقه خانوادگی ، شرایط
بالینی (بدون علائم، علائم حاد) ، رژیم غذایی و درمان دارویی ضروری است و بایستی
یادداشت گردد. موارد عدم پذیرش نمونه: نمونه غیر ناشتا مورد قبول نمی باشد. شرایط نگهداری: نمونه پلاسما در C◦ 20- به مدت 14 روز پایدار است. کاربردهای بالینی: ارزیابی بیماران مبتلا به اختلالات مادرزادی متابولیسم (inborn error of metabolism) همچنین در ارزیابی اختلالات غدد
درون ریز، بیماری های کبدی، بیماری های عضلانی، بیماری های بدخیم، اختلالات عصبی،
اختلالات تغذیه ای، نارسایی کلیه و سوختگی مفید است. روش مرجع: HPLC روش ارجح: Tandem Mass Spectrometry ،
HPLC مقادیر طبیعی:
تفسیر: هنگامی که نتایج غیر طبیعی آشکار گردد، یک تفسیر دقیق از
داده ها از جمله مرور کلی از نتایج و اهمیت آن ها و ارتباط آن با اطلاعات بالینی
در دسترس ضروری است. توصیه می شود تست های بیوشیمیایی تکمیلی، مطالعات تاًییدی در شرایط
آزمایشگاهی (invitro) نظیر سنجش آنزیمی، و آنالیز مولکولی جهت تشخیص افتراقی
انجام گردد. همچنین ثبت نام و شماره تلفن مخاطبین و شماره تلفن و یکی از مدیران
آزمایشگاه جهت تماس با پزشک معالج بیمار توصیه می شود. عوامل مداخله گر: نتایج منفی کاذب در صورت کمبود تغذیه پروتئینی 2 روز قبل از
آزمایش و نتایج مثبت کاذب در نوزادان نارس به دلیل نارسایی کبدی ممکن است دیده شود.
مصرف بعضی از آنتی بیوتک ها از قبیل آمپی سیلین و کوتریماکسازول در نتایج مثبت
کاذب ایجاد می کند. توضیحات: ·
مقادیر مرجع برای بیماران ناشتا تعیین نشده است. ·
نتايج كمي اندازه گيري اسيدهاي آمينه پلاسما با نتايج كمي آن در ادرار مورد
ارزيابي قرار گيرد. منابع: Amino acids. In The
Metabolic and Molecular Bases of Inherited Disease. Eighth edition. Edited by
CR Scriver, AL Beaudet, WS Sly, et al. New York, McGraw-Hill, Inc. 2001, pp
1667-2105 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||