برای محافظت از مردم منتظر واکسن نمانید

متخصص بهداشت جهانی می‌گوید برای محافظت از مردم منتظر واکسن نمانید. پروفسور بهداشت جهانی در ایمپریال کالج لندن هشدار می‌دهد «شاید مجبور باشیم خودمان را با کووید‌ ‌19 وفق دهیم»


بشر مجبور خواهد بود تا «آینده نزدیک» با تهدید کروناویروس زندگی کند و ازاین‌رو خود را با آن وفق دهد، زیرا هیچ تضمینی وجود ندارد که ساخت واکسن قرین موفقیت شود؛ این هشدارها را یکی از مهم‌ترین متخصصان دنیا درباره این بیماری داده است.
این پیام ساده و بی‌پرده‌ای است که دیوید نابارو، پروفسور بهداشت جهانی در ایمپریال کالج لندن و نماینده ویژه سازمان بهداشت جهانی (WHO) در حوزه کووید ‌19، اعلام کرده است؛ پس از آنکه شمار مرگ‌ومیر بیماران کرونایی بریتانیا از 15 هزار نفر گذشت.

نابارو در مصاحبه‌ای با آبزرور گفت مردم نباید فرض کنند که قطعا به‌زودی واکسنی ساخته می‌شود، باید با این تهدید در حال‌ تکوین سازگار شوند:
«شما ضرورتا واکسنی مطمئن و مؤثر در برابر همه ویروس‌ها نخواهید ساخت. واکسن هم که بسازیم، برخی ویروس‌ها خیلی خیلی بدقلق‌اند؛ پس تا آینده‌ای نزدیک مجبوریم راهی پیدا کنیم تا زندگی‌هایمان با این ویروس که تهدیدی پایدار است، اُخت شود. این یعنی باید افرادی که نشانه‌های این بیماری را بروز می‌دهند و نیز کسانی را که با آنها در ارتباط بوده‌اند، از بقیه‌ جدا کنیم. باید از سالخوردگان محافظت شود. علاوه ‌بر این باید از قابلیت بیمارستان‌ها برای پرداختن به مبتلایان مطمئن شد. این برای ما به معنای نوع جدیدی از وضعیت عادی خواهد بود».
این اظهارات بعد از آن بیان شد که وزیر سابق بهداشت بریتانیا، جرمی هانت، گفت تنها راه پیش‌روی کشورها حمایت از نظام بهداشت جهانی است و این به معنای همکاری بین‌المللی بیشتر دولت‌ها در موضوعات بهداشت و سلامت خواهد بود. این کار همچنین مستلزم آن است که کشورهای ثروتمندتر برای حمایت از نظام‌های بهداشت کشورهای فقیر کارهای بیشتری انجام دهند.
هانت به آبزرور گفت: «به نظرم سلامت و بهداشت جهانی به فهرست کوتاه موضوعات مهمی مانند تغییرات آب‌وهوایی اضافه می‌شود، موضوعاتی که تنها با مشارکت سایر کشورها می‌توانیم از پسشان برآییم».
هانت با نقد آشکار تصمیم رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، برای به‌تعویق‌انداختن کمک مالی به سازمان بهداشت جهانی (WHO) افزود: «درس کروناویروس قطعا درس درمان و معالجه است نه کُشتن... این قطعا باید به آنها بیاموزد که حالا وقت قطع‌کردن کمک‌های مالی‌شان به WHO نیست. یکی از بزرگ‌ترین درس‌های این بحران این خواهد بود که وقتی چنین ویروسی ‌سراغ نظام‌های درمانی سراسر جهان می‌رود، ما هم فرقی با ضعیف‌ترین حلقه‌های این زنجیره نخواهیم داشت».
او افزود: «هرچند از چین بابت لاپوشانی‌کردن این ویروس در مراحل اولیه بحق انتقاد شده است، ولی اگر این ماجرا در آفریقا شروع شده بود، وضع به‌کلی خیلی بدتر از این می‌بود. طبق تجاربی که این بحران برای ما داشته و باید از آنها درس بگیریم، همکاری و حمایت بین‌المللی از نظام‌های بهداشتی کشورهای فقیر باید به اولویتی اصلی بدل شود».
پیام نابارو دومین هشدار جدی از سوی رده‌های بالای WHO در سه روز اخیر است. روز جمعه، ماریا ون کرخوف، رئیس واحد بیماری‌های نوظهور و مشترک بین انسان و دام [یا زُئونوز] در WHO، هشدار داد که هیچ گواهی در دست نیست که تست‌‌های پادتنی که هم‌اکنون در حال ساخته‌شدن است، نشان‌دهنده ایمنی فرد یا نبودن خطر ابتلای دوباره فرد به کووید ‌19 باشد.


منبع: گاردین

 




تاریخ انتشار: 20:45:42 1399/02/06
Shortcut keys: Prev=Right , Next=Left
رفتن به بالای صفحه