پاسخ به این سوال ، موضوع تحقیقات گسترده جمعی از دانشمندان است که با افزایش موارد ابتلا به دیابت در پی همهگیری ویروس کرونا مواجه شدهاند.
محققان میخواهند بدانند آیا کووید-۱۹ ارتباطی با افزایش موارد بیماری دیابت دارد یا این ارتباط تنها تصادفی است.
دیابت وضعیتی است که در آن بدن نمی تواند قند خون را کنترل کند.
یک پژوهش در آلمان نشان داده است که احتمال ابتلا به دیابت نوع دوم در افراد مبتلا به کووید-۱۹ خفیف، ۲۸ درصد بیشتر از افرادی است که به ویروس کرونا مبتلا نشدهاند.
پژوهش دیگری در آمریکا نیز افزایش نرخ ابتلا به دیابت را در افرادی که از کووید-۱۹ بهبود یافتهاند بررسی کرده و نشان داده است خطر ابتلا به دیابت، دستکم یک سال پس از ابتلا به کرونا، ۴۰ درصد افزایش پیدا میکند.
پژوهشگران تخمین میزنند که از هر ۱۰۰ نفری که به کووید-۱۹ مبتلا میشوند، ۲ نفر دیابت میگیرند.
بررسیهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نیز نشان میدهد که دیابت در کودکان مبتلا به کووید-۱۹ شایعتر است.
میزان ابتلا به هر دو نوع دیابت در کودکان آمریکایی در سالهای اخیر افزایش پیدا کرده است اما گزارشهای رسیده از اروپا و برخی بیمارستانهای آمریکا نشان میدهد که این آمار ممکن است در طول همهگیری رشد بیشتری را نشان دهد.
دیابت نوع اول که تصور میشود یک واکنش خودایمنی باشد، زمانی ایجاد میشود که لوزالمعده، انسولین کمی تولید کرده و یا اصلا انسولین تولید نکند.
انسولین، هورمونی است که قند خون را کنترل میکند. بیماران برای مقابله با این بیماری باید از انسولین مصنوعی استفاده کنند.
کارشناسان برای مدت طولانی بر این باور بودند که برخی از موارد ابتلای پیشین به کرونا ممکن است باعث ایجاد این واکنش خود ایمنی شود.
دیابت نوع دوم بیشتر بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهد و ژنتیک، وزن زیاد، کم تحرکی و عادات غذایی ناسالم در ایجاد آن نقش دارند.
شواهد علمی نشان میدهد که ویروس کرونا، مانند شماری از ویروسهای دیگر ، میتواند به سلولهای تولیدکننده انسولین در لوزالمعده حمله کند.
این فرآیند ممکن است حداقل باعث به وجود آمدن دیابت موقت در برخی از افراد شود.
در سراسر جهان، بیش از ۵۴۰ میلیون نفر از جمله حدود ۸ میلیون نفر در ایران و ۳۷ میلیون نفر در آمریکا مبتلا به دیابت هستند.
منبع: سایت کلینیک دیابت و غدد
تاریخ انتشار: 16:17:25 1401/01/11
موضوعات مرتبط
آگاهی عمومی از ابتلا به ایدز توصیه انجمن طب مادر و جنین آمریکا برای تشخیص و مدیریت محدودیت رشد جنین (FGR) آزمایش جدید میتواند مردان را از نمونهبرداریهای غیرضروری سرطان پروستات بینیاز کند غربالگری بیماری SMA از امسال با کیت تشخیصی ایرانی ایرانیها بیشتر به کدام سرطان مبتلا میشوند یائسگی (Menopause) سندرم تخمدان پلی کیستیک جراحی اسلیو معده چیست؟ واژینوز باکتریال(Bacterial vaginosis) دریافت گواهینامه ISO 15189 توسط آزمایشگاه پاتوبیولوژی و ژنتیک رازی بابل چکاپ کامل زنان چکاپ کامل مردان زنگ خطر ویروس جدید کرونا شهریور 1402 | هشدار سویه EG.5 جلسه برگزاری بررسی نتایج حاصل از برنامه غربالگری متابولیک نوزادی برگزار شد تشخیص سریع ۵۰ نوع سرطان با یک آزمایش خون ساده